CASS in cazul veniturilor din chirii

Pe site-ul Ministerul Finantelor a fost publicat la inceputul luni septembrie un proiect de Ordonanta de Urgenta care plafoneaza la 5 salarii medii brute (2 223 lei X 5 = 11 115 lei -valabil pentru 2013) obligatia de plata a contributiei individuale de asigurari sociale de sanatate pentru persoanele care realizeaza venituri din chirii, indiferent daca acestea mai realizeaza sau nu si alte venituri.

In ceea ce priveste baza de calcul, precizez ca un proprietar ar putea contribui la bugetul de asigurari de sanatate cu o suma cuprinsa intre 41 si 611 lei pe luna.

Proiectul mai introduce obligatia organului fiscal competent de a determina venitul anual realizat, in categoria veniturilor din chirii si mai aduce clarificari in privinta clasificarii investitiilor publice care vor fi finantate cu prioritate de la buget.

Contributiile de asigurari sociale de sanatate efectuate in cursul anului se vor deduce din veniturile realizate din categoria venituri din cedarea folosintei bunurilor numai de organul fiscal competent la stabilirea obligatiilor fiscale anuale.

Regasiti atasat proiectul de ordonanta de urgenta in forma publigata pe site-ul Ministerului Finantelor.Oug-masuri fiscal-bug-indepl-angaj-12sept2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Now Button