post_name).", "?>Contabil, Servicii contabile, Servici fiscale, Servicii personal, Consultanta Fiscala, Salarizare, Contabil Bucuresti, Contabil Bun Bucuresti, Expert contabil, Contabil Bun, C.E.C.C.A.R., Marian Vasile" /> CECCAR | Contabilitate

Posts Tagged ‘CECCAR’

Adunarea Generala C.E.C.C.A.R. Bucuresti

martie 6, 2013 @ 22:19
postat de Marian Vasile

depunere_juramantAdunarea generala a filialei Bucuresti a C.E.C.C.A.R., dsfasurata ieri 05.03.2013 in aula Palatului Patriarhiei din Bucuresti, a fost un prilej de intalnire cu numarul mare de membri al acesteia, peste 900 la sfarsitul anului 2012. A fost o ocazie in care comitetul executiv a prezentat raportul financiar al anului care s-a scurs, cu rezultate financiare deosebite, uluitoare chiar pentru un astfel de organism. Nu intru in detalii legate de sumele incasate sau de platile efectuate, aceste informatii urmand a se publica pe site-ul onoratei institutii. Ceea ce m-a frapat a fost diferenta, as spune „remarcabila” dintre incasari si plati, fapt ce a ridicat semne de intrebare in ce priveste cuantumul cotizatiilor anuale platite de membrii corpului, care au crescut in anul 2011, in conditiile in care toate cabinetele, fie individuale fie societati, au fost afectate de criza economica care a lovit lumea intreaga. In ce masura acestea sunt echitabile, avand in vedere aspectele legate de recesiuna economica, ramane ca organismul in cauza sa analizeze acest aspect la solicitarea membrilor sai facuta ieri.

Un alt aspect destul de interesant, sesizat de cativa vorbitori care mai cunoscuti, care mai putin, a fost cel legat de transparenta acestui organism, vis a vis in principal de bugetul anului 2013. Precizez ca acesta a fost votat in unanimitate, fara ca sa fi fost pus spre consultare la dispozitia membrilor filialei inainte de adunarea generala.

Ca si aspecte pozitive, am remarcat deschiderea noii conduceri fata de problemele cu care profesionistii contabili se confrunta, pe o piata invadata de „contabilii de 100 de lei”. Aceasta deschidere s-a manifestat in anul 2012, in special pe finalul anului, prin organizarea de intalniri de lucru saptamanale la sediul filialei cu membrii, intalniri in care au fost abordate subiecte atat de interes profesional cat si general.

Am remarcat de asemenea disponibilitatea noii conduceri pentru implementarea unei platforme de e-learrning, necesara desfasurarii programului de pregatire profesionala continua, care ar diminua astfel costurile, substantiale pentru aceasta perioada, alocate cursurilor de pregatire anuala.

Sintetizand, noua echipa de conducerea la nivelul filialelei Bucuresti, tanara si cu dorinta de implicare in sprijinirea profesiei contabile, are nevoie de sustinerea membrilor, pe care va trebui sa-i atraga mai mult practicand o politica transparenta si loiala acestora. Pana la urma, exista un Corp al expertilor contabili, pentru ca exista experti, acestia formand in fapt organismul.

Le doresc mult succes.