post_name).", "?>Contabil, Servicii contabile, Servici fiscale, Servicii personal, Consultanta Fiscala, Salarizare, Contabil Bucuresti, Contabil Bun Bucuresti, Expert contabil, Contabil Bun, C.E.C.C.A.R., Marian Vasile" /> TVA | Contabilitate

Posts Tagged ‘TVA’

TVA la incasare a devenit optional

ianuarie 10, 2014 @ 20:06
postat de Marian Vasile

Titlul VI din Codul fiscal care reglementeaza functionarea taxei pe valoarea adaugata da cele mai mari batai de cap atat contribuabililor cat si consultantilor, acestia din urma fiind obligati in mod permanent la actualizarea cunostiintelor in domeniu, datorita nemaisfarsitelor modificari care survin.

Ca si cum nu era de ajuns, de la 01 ianuarie 2013 a fost introdus sistemul de TVA la incasare care se spera a fi un ajutor pentru companii in aceasta perioada in care incasarile se realizeaza atat de greu. Nu discut aici efectele de pana in acest moment ale aplicarii acestui sistem, parerile fiind impartite. Ce as vrea sa remarc, este schimbarea de viziune a autoritatilor fiscale, care transforma sistemul din obligatoriu in optional incepand cu 01 ianuarie 2014.

Astfe, in conformitate cu OUG nr. 111/2013 de modificare a Codului Fiscal, publicata in Monitorul Oficial nr. 809 din 19 decembrie 2013, sistemul de TVA la incasare devine optional, contribuabilii avand posibilitatea sa decida daca aplicarea sistemului ii avantajeaza sau nu.

Mai Mult