post_name).", "?>Contabil, Servicii contabile, Servici fiscale, Servicii personal, Consultanta Fiscala, Salarizare, Contabil Bucuresti, Contabil Bun Bucuresti, Expert contabil, Contabil Bun, C.E.C.C.A.R., Marian Vasile" /> taxa de timbru | Contabilitate

Posts Tagged ‘taxa de timbru’

Timbrul de mediuScriam intr-un articol mai vechi despre epopeea acestei taxe de mediu sau timbru mai nou, despre cum a lovit aceasta pe rand interesele diferitelor categorii de cetateni, intai a celor cu posibilitati financiare mai reduse, apoi a celorlalti. Nu este de mirare aceasta degringolada legislativa in conditiile lipsei unei strategii fiscale pe termen lung, notiune necunoscuta se pare de nici una din formatiunile care s-au perindat prin fruntea tarii.

Inteleg totusi ca interesul statului condus, fie mai bine fie mai putin bine de alesii nostrii, a fost si este in cazul dat si nu numai, obtinerea de fonduri pentru bugetul de stat, obiectiv de altfel cat se poate de legitim intr-un stat de drept. Cu ce nu pot fi de acord insa, este modul in care se doreste indeplinirea acestui obiectiv. Am putea spune, analizand evolutia acestei taxe, ca de fapt vorbim despre taxe diferite, de fiecare data avand o alta baza, un alt subiect: ba autovehiculele non euro sau cu un indice euro scazut(1,2), ba cele cu indice euro mai mare(3,4), ba este prima inmatriculare, ba taxa de mediu, ba timbru(de pus in clasoare?!).

Mai Mult