post_name).", "?>Contabil, Servicii contabile, Servici fiscale, Servicii personal, Consultanta Fiscala, Salarizare, Contabil Bucuresti, Contabil Bun Bucuresti, Expert contabil, Contabil Bun, C.E.C.C.A.R., Marian Vasile" /> cod fiscal | Contabilitate

Posts Tagged ‘cod fiscal’

Codul fiscal in vigoare de 01 ianuarie 2014

ianuarie 14, 2014 @ 20:44
postat de Marian Vasile

Scriam aici despre epopeea acestui Cod fiscal, despre multiplele modificari, abrogari, rectificari si adaugari care au afectat forma initiala publicata in anul 2003. Nici anul 2013 nu a trecut fara a inregistra in istoria Codului, pagini de modificari care mai de care mai importante.

Si cum bineinteles de la 01 ianuarie 2014 avem noi reglementari care intra in vigoare si care vor fi aplicabile tranzactiilor efectuate in acest an, ANAF a publicat pe site-ul sau, de acum intr-o noua infatisare(un facelifting de milioane), noua varianta actualizata a Codului, cu precizarea ca aceasta nu este o republicare.

Una dintre cele mai importante este cea referitoare la sistemul TVA la incasare care devine optional de la 01 ianuarie 2014. Exercitarea optiunii insa nu va fi atat de simpla pe cat pare pentru contribuabilii care vor socoti ca fiind de bun augur renuntarea la sistemul la incasare. Despre aceasta insa, voi scrie intr-un articol viitor.

Mai Mult